Clas Ohlson vil ha ditt gamle el-verktøy

clas ohlson vil ha ditt gamle el-verktøy

Clas Ohlson vil ha ditt gamle el-verktøy

Slår et slag for el-returordningen, og gir rabatter på nytt verktøy om du leverer inn ditt gamle.

? Vi selger svært mye verktøy og andre elektriske produkter, og vi vet at forbrukerne ikke er like flinke til å levere disse produktene inn til miljøsanering og gjenvinning når de skal kasseres. Som tilbyder av elektroniske produkter har vi et særskilt ansvar. Derfor forsøker vi nå å gjøre det enklere for kundene våre å være miljøbevisste, sier Geir Hoff, direktør i Clas Ohlson i en pressemelding.

I samarbeid med Elretur vil Clas Ohlson nå slå et slag for at gammelt ubrukelig elektrisk verktøy som ligger skap og skuffer ikke havner i søpla når du tar våropprydningen. De gir derfor en liten gulrot til kunder som leverer inn gammelt verktøy hos dem i stedet for å kaste det i søpla.

? Fra 21. mars til og med 7. april er det innbyttedager i alle Clas Ohlson-butikkene i Norge. Tar du med et gammelt elverktøy så får du 20 prosent rabatt på Black & Decker og DeWalt elektroverktøy, sier Hoff.

Smarte hullsager

smartere hullsager

Et genialt adaptersystem fra Bosch

 

Tidligere måtte du ha flere fester for ulike strrelser for hull-borr, men nå finnes det en løsning. Adapter fra bosch som enkelt lar deg skifte i mellom flere størrelser på hull-borr at du vil spare verdifull plass i verktøykassa og ikke minst, du sparer tid.

For å gjøre en god jobb så er det viktig og ha skikkelig verktøy. Verktøy som har en god kvalitet og som er rask og enkel å bruke handler ikke ene og alene om sluttresultat men også om trivsel.

Skikkelig verktøy skaper trivsel på arbeidsplassen, det er det ingen tvil om.

Er du så uheldig at du har en grådig sjef som tror han sparer penger på å kjøpe billig-verktøy så anbefaler jeg deg å gjøre noe med dette. Det handler om trivsel og en godt utført jobb.

Adapterserien fra Bosch koster kun kr. 99,- og disse pengene vil man faktisk ganske raskt tjene inn på besparelse av tid. Men like viktig, det skaper trivsel. Slutt på å prakkes med verktøy.

smartere hullsager

 

En Laptop du ikke må kjøpe

Elfag.blogg.no er selv i skrivende stund i besittelse av Compaq Presario CQ57 og jeg røsker og river meg i håret til stadighet over brukergrensesnittet.

 

 

  • 15,6″ skjerm
  • AMD Dual-Core E300
  • 2 GB RAM
  • 320 GB harddisk
  • AMD Radeon? 6310
  • kr. 2690,-

Fra dag en så ville ikke batteriet lade derfor måtte jeg være avhengi av strømforskyning for å kunne bruke laptopen hjem som andre steder. Når du ikke kan bruke din laptop på batteri så er det ikke lenger en brukervennlig PC.

Jeg fikk ny PC med nytt batteri ( selvfølgelig) men det samme problemet var også der, batteriet ville ikke lade.

Søkte litt på nettet og fant raskt ut at dette er et heller vanlig enn uvanlig problem som så mange før meg sliter med.

Så har vi musa. Den skal jo i bunn og grunn være helt grei fra dag 1, men ikke hos Presario CQ57. Har du egene instillinger på musen så vil du ofte merke deg at den kræsjer og du vil få beskjed om og laste ned en driver som er for 64 bits PC og ikke 32 bits.

Enkelt skulle man tro det var å installere den nye anbefalte driveren men NEI!. Du får raskt beskjed om at driveren som er installert er av nyere dato og den må avinstalleres før du kan installere en ny driver. Lett sier du!? vanskelig sier jeg! Det skulle vise seg at jeg måtte jobbe, jobbe og atter jobbe for å få dette til og etter langt om lenge og lenger enn langt så er den driveren Presario CQ57 er beregnet for installert.

Anbefaler jeg denne? NEI! Ikke under noen omstendighet, har du 2600,- å bruke på en pc så vil jeg råde deg til og finne en helt annen. Det er så mye rimelige løsninger der ute at dette burde gå fint.

 

Compaq Preasario CQ57: FAIL!

Ny bærbar PC? Se her!

 

Elfag-blogg anbefalerHyperX bærbar pc.

Pris. ca. 3990,-

Høy ytelse for en laverkostnad!

Skal du kjøpe deg en ny bærbar pc så er det ingen tvil om hva du bør kjøpe.

Jeg har selv en sliten Presario Cq57 og fristelsen er stor og skifte ut den med HyperX.

kingston hyperx 3k 240 gb ssd

Kingston HyperX 3K 240 GB SSD

Ny og rimeligere utgave av Kingstons SSD.

 

DinSide Prisene på SSD skal ned, og de er definitivt på vei ned. Men produsentene vil gjerne at det skal skje raskere, slik at de kan selge mer. Samtidig gjelder det å knipe inn på kostnadene slik at de ikke tjener mindre, og da er komponentprisene et viktig element.

Elektroniske komponenter prises etter mange parametre, som ytelse og kapasitet. Flashminne prises også etter levetid, hvor mange ganger minnecellene kan skrives/slettes før de er så svekket at de ikke lenger kan holde på data.

Derfor er en SSD med mindre levetid et rimeligere produkt, men likevel mer enn godt nok for den bruken det er tiltenkt. Vi snakker om en levetid som uansett er lenger enn de fleste andre komponentene i en PC.

Hvorfor 3K

I denne sammenhengen betyr 3K at hver enkelt celle kan skrives til 3000 ganger. Men kontrolleren sammen med operativsystemet sørger for å fordele bruken og dermed levetiden jevnt over alle cellene i alle brikkene. Ved 10 GB skriving hver dag gir dette en levetid på over 8 år for hele SSD-en. I praksis vil dette holde i lange baner for de fleste brukere. Til sammenligning vil flashminne med den lengste levetiden under samme belastning vare i over 80 år. Vi kan ikke se noen grunn til å spandere ekstra for å holde på private data i flere generasjoner. For datasentraler er saken selvsagt en annen, der er også belastningen vesentlig høyere og levetiden reduseres tilsvarende.

Det som betyr mest for brukerne er hastigheten, og den er ikke dårligere på 3K minne enn på 5K eller mer.

HyperX 3K

Vi testet HyperX 3K SSD-en fra Kingston levert som oppgraderingsversjon. Det betyr eske med festebrakett, eksternt kabinett til den gamle disken, Acronis programvare for overføring av data fra den gamle disken, kabler, skruer og hendig lommeverktøy.

kingston hyperx 3k 240 gb ssd
(Foto: Brynjulf Blix)

Settet fungerer utmerket og gjør det enkelt å oppgradere en stasjonær eller bærbar PC. Programvaren overfører og tilpasser partisjonen etter datamengden, men du må selv fjerne unødvendige data fra originaldisken som ikke får plass på SSD-en.

Med 240GB kapasitet får du ganske god plass til operativsystem og programmer, og mye data i tillegg.

Ytelse

Kingston hevder at ytelsen ikke er dårligere på denne enn på forgjengeren, og det bekreftes av våre tester.

I praksis er ytelsen identisk, forskjellene er ubetydelige for opplevelsen i daglig bruk.

 

Konklusjon

kingston hyperx 3k 240 gb ssd

HyperX 3K holder stand, med samme høye ytelse som forgjengeren. Det som er forandret er prisen, som har sunket dramatisk siden forgjengeren ble introdusert. Listeprisen var 3 990 kroner på første 5K utgave, mens den nye 3K har i skrivende stund en pris på litt under 2 300 kroner i butikkene.

Testet Iphone 5

Iphone 5 kom ikke istede så laget Appel en oppgradering av Iphone 4

Iphone 4s

Mange trodde, undertegnede inkludert, at Apple skulle vise frem iPhone 5 i oktober i år, men det ble bare en oppgradert iPhone 4.

Ikke større skjerm, ikke ny hjem-knapp og akkurat det samme designet som forgjengeren. Til gjengjeld er 4S mye kjappere, spesielt GPUen og ikke minst ble Siri introdusert for første gang.

Men at Apple tester neste generasjons iPhone er det ingen tvil om. Det er nok også slik at de har flere prototyper liggende og nå skal en av disse ha kommet i hende noen som tør å snakke om det myteomspunnede produktet.
? Jeg har testet iPhone 5

Testet den i to uker
Det er Business Insider som har vært i kontakt med en kilde de hevder har hatt rett angående Apple-rykter tidligere. Personen skal ha testet en iPhone 5-prototype i rundt to uker.

Den anonyme kilden forteller mye av de samme ryktene vi hørte før Apples oktober-presentasjon.

Kun et rykte inntil videre
Business Insider påpeker at de ikke har klart å verifisere informasjonen med en kilde nummer to, men at denne ene kilden altså skal hatt rett om ikke-lanserte Apple-produkter tidligere.

Business Insider karakteriserer altså informasjonen som rykter i skrivende stund.

 

Artikkel fra Itavisen.no Av Trond Bie

 

Det er ingen hemmelighet at mange ønsket seg litt mer da iPhone 4S ble presentert, det er ingen hemmelighet at en viss følelse av skuffelse var tilstede da årets modell var «bare» en oppdatering av den eksisterende suksessen.

Men samtidig er vi klare over at dette er planen, at ikke hver generasjon av iPhone kan være like revolusjonerende. 4S handler om å friste eiere av eldre utgaver (3GS, kanskje enda tidligere) til å oppgradere, den er ikke nødvendigvis ment å tilfredsstille de allerede fornøyde iPhone 4-brukerne.

Samtidig er dette en telefon som på mange måter tar igjen forspranget mange Android-telefoner hadde fått over de siste månedene. Både når det gjelder programvare og maskinvare. 4S er jo langt fra først med tokjerners-prosessor eller flott kamera som filmer i 1080p. Mange har gjort det tidligere. Likevel, Apple er evig flinke til å bake alt sammen inn til en helhet som frister, som er eksepsjonelt lett å bruke og som er eksemplarisk integrert med øvrige Apple-tjenester.

Klikk for neste

Så konklusjonen er, har du en Iphone 4 så er det helt undvendig og bruke penger på Iphone 4s. Om du skal kjøpe deg en Iphone så er det like greit og kjøpe den nyeste utgaven. Vi kjøper jo gjerne det som er en trend i dag.

Men glem ikke Samsung og HTC som også har kommet med mye bra.

 

Plassering av utstyr

Når man monterer ulike utstyr så er det viktig og plassere vært enkelt utstyr i senter ovenfor hverander. Gjør man ikke det så vil anlegget se uproft og uryddig ut. Ved plasseringer så er deg greit og bruke eksempelvis et vindu og lignende som en veiledning for hvor utstyret skal plasseres. Varmeovn skal i senter under vindu og en stikk for tilkobling skal plasseres til hyre for ovnen og minst 50 cm fra vegg iht.NS 3931.

På den praktiske delen på fagprøven så legges det stor vekt på hvordan utstyr er plasser og hvordan kabelen spikres osv. Derfor planlegg ordentlig for hvor du skal plassere utsyret og tegn opp føringsveiene for kablene og rørene, for det er viktig at ting er montert på en ryddig og oversiktelig måte. Rør og kabel skal ikke krysses.

Man kan med fordel bruke fast tilkobling for varmeovner. Antall stikk står beskrevet som et minstekrav i NEK 400:2010-823 ( Bolignormen )

 

Hvordan beregne kortslutningsstrøm

Du har kun fått oppgitt en verdig og det er Ik2pmax, du trenger Ik3pmax og hvordan beregner du dette?

 

Ikmaks_formel1.jpg

Og Ik2pmax kan det gjøres det samme for om du kun har oppgitt Ik3pmax.

Ikmaks_formel2.jpg

Ved og bruke tabeller fra montørhåndboka så kan vi få den virkelige kortslutningstrømmen for anlegget. Ved Ik2pmin så er det mest relevant da denne er noe mindre enn oppgitt.

Dim_Ikmax_Ikmin_Formel02.jpg

Dim_Ikmax_Ikmin_Formel01.jpg

 

Zytre er impedansen på forankoplet nett, målt i mΩ /fase. Denne kan beregnes eller plukkes av tabell.

rf er kabelresistans målt i mΩ /fase. (Beregnet etter formel: Rf = ρ × l / A).

0,95 korrigerer for spenningsfall.

kt er en faktor som korrigerer for økt kabelmotstand når temperaturen øker, utgangspunktet er 20°C. Faktorene er:

1,2 for 70°C, 1,25 for 80°C og 1,32 for 100°C.

2 må man multiplisere med fordi strømmen skal gå frem og tilbake i lederne (Ikmin er alltid en én eller tofaset strøm, selv om det er trefase nett).