Slik så en elektriker ut etter å ha fått 14.000V igjennom seg, ser stjerner. Husk FSE!

 

NESTEN BLIND: En 43 år gammel elektriker fikk grå stær etter å ha fått et enormt støt på jobb. Fire uker etter ulykken, dannet det seg et helt spesielt mønster i øynene hans

Hentet fra Tv2 nyhetene

En 42 år gammel elektriker fra California fikk for 10 år siden hele 14.000 volt i kroppen da han jobbet ved en høyspentledning.

Ulykken førte til at synsnerven hans ble skadet, og at han fikk grå stær. Fire uker etter det kraftige støtet, fikk han stjerneformede merker i øynene.

Det skriver Live Science.

42-åringen ble slått i bakken etter at den venstre skulderen hans var nær høyspentledningen. 14.000 volt raste gjennom kroppen hans – inklusive synsnerven som overfører signalene fra øyet til hjernen.

Mannen mistet midlertidig synet og utviklet deretter grå stær, men de siste årene har synet delvis kommet tilbake. 

Mannen sitt helt spesielle utseende er nå omtalt i fagbladet The New England Journal of Medicine, i et håp om å finne årsaken til at det har dannet seg stjernemønstre i mannens øyner. Mannen er ikke navngitt i artikkelen om ham.

Det skrives at det trolig er grå stær som har ført til mønsteret, men at legestanden aldri før har sett noe lignende.

Forbløffet operasjonslegen

Det var oftalmologiprofessor Bobby Korn som behandlet 42-åringen etter ulykken, på University of California i San Diego. 

Korn opererte mannen flere ganger etter ulykken, og sier at han synes det er svært fascinerende at 42-åringen har stjerner i øynene.

Den ekstreme strømmen og spenningen som passerte gjennom høyspentledningen førte til skade på selve synsnerven, forklarer han overfor NBC News, uten å kunne forklare selve stjernemønsteret.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top