Nå blir det tredje verdenskrig?

I april hadde nettavisen en artikkel om frykten for tredje verdenskrig pga Ukraina krisen, med det som var heldigvis da var ar Russland ikke hadde gått inn i Ukraina. Men i dag så er det meldinger om at Russland invaderer Ukraina og er det nå da et skritt nærmere tredje verdenskrig? Kan vel se sånn ut men vi får håpe at Putin våkner  fra sin lille psykose og forstår at det han nå driver med er ille for hele verden inkludert Russland selv. Men Hitler hørte jo ikke på fornuft han heller, så mulighetene for at han våkner er relativt små.

 

Russland-ekspert Edward Lucas tror Vladimir Putin har et ønske om å ta tilbake mange av de tidligere Sovjet-statene.

 

Jeg tror ikke det er en overdrivelse å si at det kan bringe oss farlig nær en atomkrig.

Dypt inne i de flate og pregløse landskapet i Ukraina er det svært mulig at tredje verdenskrig begynner og ta form. Snart står vi overfor et vanskelig valg. Vi kan velge å se bort ifra ansvaret for å beskytte Ukraina og Baltikum ? nesten garantert Putins neste mål ? fra russisk aggresjon, eller så kan vi gjøre et siste forsøk på å forhindre Russland i å gå videre med sine imperialistiske ambisjoner.

Slik starter en kronikk i Daily Mail, skrevet av forfatter og The Economist-journalist Edward Lucas. Han må kunne kalles en ekspert på feltet, ettersom han har skrevet flere bøker om Russland og i en årrekke jobbet han som korrespondent i Moskva.

Risikerer militær eskalering

I en svært pessimistisk kronikk langer han ut mot NATO og de vestlige ledernes passivitet i møte med Vladimir Putin og hans åpenbare ambisjoner om å utvide landegrensene vestover.

Lucas drøfter flere av handlingsalternativene til Vesten og konkluderer med at det er et valg mellom pest og kolera. Hvis vi velger å bekjempe Putin, risikerer vi en forferdelig militær eskalering, og jeg tror ikke det er en overdrivelse når jeg sier at det kan bringe oss farlig nær en atomkrig. Putin vet dette og han tror at vi kommer til å gi etter.

Den russiske lederen mener at Sovjetunionens kollaps var en geopolitisk katastrofe. Han mener at Russland ble fratatt sitt imperium av Vesten og nå vil han ha det tilbake, skriver journalisten.

I kronikken tar han til orde for å sette opp en stor NATO-front i det han kaller de mest sårbare landene. Dessverre, mener han, så blokkerer enkeltland det han mener er de riktige løsningene.

Tror Putin vil la folket lide

NATOs modige general General Philip Breedlove ønsker å dele etterretning med Ukraina og øke den militære tilstedeværelsen i de mest sårbare medlemslandene – Polen og Baltikum. Men Det Hvite Hus blokkerte det første forslaget og Tyskland blokkerte det andre.

– Lederne våre håper at diplomati vil få Putin til å trekke seg tilbake. Kanskje kan man få ham til å forstå at konfrontasjon ikke er i russernes interesser? Markedene straffer allerede rubelen (den russiske valutaen, journ. annm) og store russiske selskaper. Men den tilnærmingen viser at man har misforstått en mann som Putin. Han er forberedt på å la folket lide økonomisk og risikere krig for å oppnå det han mener er i nasjonens interesse. Vi i Vesten er ikke forberedt på det samme, skriver Russland-eksperten og fortsetter med å gjøre rede for hvorfor Russland kommer til å sette kursen for Baltikum etter at han er ferdig med Ukraina.

VG skriver i dag at Russland går inn i Ukraina med militære styrker.

<img src="http://1.vgc.no/drpublish/images/article/2014/08/28/23283758/1/990/2289405.jpg" alt="

UKRAINA: Russiske soldater skal nå ha rykket inn i Ukraina. Her er ukrainske soldater i gang med sikre et sjekkpunkt i Mariopol i Øst-Ukraina onsdag.

” />

Russland er i ferd med å invadere Ukraina, ifølge regjeringen i Kiev. Både USA og en lokal opprørsleder bekrefter at russiske soldater deltar i kampene i Øst-Ukraina.

Myndighetene i Russland benekter fortsatt at de har sendt soldater inn i nabolandet. Men opplysningene bekreftes nå av alle de andre viktigste partene som er involvert i konflikten.

 

En journalist fra nyhetsbyrået Reuters observerte torsdag en kolonne med pansrede kjøretøyer og soldater som kjørte gjennom et område rett overfor grensen til Ukraina.

Ingen av soldatene eller kjøretøyene hadde standard militære identifikasjonsmerker. Reuters-journalisten så imidlertid et Mi-8-helikopter med en rød stjerne, lik russiske militærsymboler, som landet ved siden av et militært førstehjelpstelt.

Kolonnen kjørte østover, vekk fra den ukrainske grensen, gjennom et åpent landskap nær landsbyen Krasnodarovka i Rostov-regionen.

Soldater

Ifølge den prorussiske opprørslederen Aleksandr Zakhartsjenko har over 3.000 russiske borgere kjempet på hans side i konflikten. Mange av disse skal være soldater som har ferie eller permisjon fra sine stillinger i det russiske forsvaret.

? De vil heller ta ferien sin sammen med oss ? brødre som kjemper for deres frihet ? enn å ligge på stranda, sier Zakhartsjenko i et intervju som er lagt ut på nettsiden til TV-stasjonen Russland-24.

Zakhartsjenko er statsminister i den selverklærte Folkerepublikken Donetsk øst i Ukraina. Han sier opprørerne vil erobre havnebyen Mariopol, og ukrainske regjeringsstyrker bekrefter at de er presset ut av flere viktige områder.

? Stadig flere soldater

Også USAs ambassadør i Ukraina mener det stemmer at russiske soldater deltar i kamphandlinger i Øst-Ukraina.

 

CNN melder at opptil 1000 tungt bevæpnede russiske soldater skal ha rykket inn i Ukraina. Dette skal nyhetskanalen ha fått bekreftet av amerikanske myndigheter.

? Et økende antall russiske soldater intervenerer direkte i kampene på ukrainsk jord, skrev ambassadør Geoffrey Pyatt på Twitter torsdag. Samtidig anslo en kilde i NATO at tusen russiske soldater opererer i nabolandet.

Ukrainas ambassadør til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), Ihor Prokoptsjuk, hevder at Russland har startet en invasjon.

? Vi har registrert en direkte invasjon gjennomført av russiske militære i de østlige delene av Ukraina, sa han etter at OSSE-landene torsdag var samlet til krisemøte om konflikten.

Tirsdag møtte Ukrainas president Petro Porosjenko sin russiske kollega Vladimir Putin til toppmøte i Hviterusslands hovedstad Minsk. Den ukrainske presidenten beskrev samtalene som svært vanskelige, og Putin sa at Ukraina selv må finne en løsning på konflikten.

EU ekstremt bekymret

EU er ekstremt bekymret for utviklingen i Ukraina, ifølge en talsperson for EUs utenrikssjef Catherine Ashton. Hun krever at Russland stanser alle fiendtlige handlinger og strømmen av militært personell og våpen over grensen til Ukraina.

Myndighetene i Ukraina har bedt EU om militær støtte «i stor skala». I tillegg oppfordret de Unionen til å vedta nye sanksjoner mot Russland på EU-toppmøtet som skal holdes lørdag.

Russlands rolle i Ukraina-konflikten har vakt stor bekymring i mange land i Øst-Europa. Litauen, som for tiden er medlem av FNs sikkerhetsråd, kalte rådet sammen til krisemøte om Ukraina torsdag.

 

Også Norges utenriksminister Børge Brende (H) er dypt bekymret for utviklingen i konflikten. Han mener det nå er fastslått at russiske soldater deltar i destabiliseringen av Ukraina.

Hva er dette!?

Noen eksempler på hvorfor vi kan være stolt over Norsk standard, FEL og NEK 400.

Hvordan er det mulig at et slikt nett fungerer? Mon tro kablene er koordinert for nærføring av flere kabler? Hva med spenningsfall og varmgang?

Når vi ser på disse eksemplene og når vi vet de strenge kravene til minste tilatte kvadrat på kabel for foreksempel en 10 ampers kurs, så er det all grunn til å vite at vi har mye å gå på. For at en kabel skal smelte pga varmgang og som er utført etter norske forskrifter skal i teorien ikke kunne skje. Måtte evt vært på en kabel som har størknet i sola eller lignende, men da har man jo ikke følgt normen og valgt riktig kabel. Boliger som har et forskriftmessig anlegg utført iht. NEK 400:2014 er utrolig sikkert og velfungerende, med tanke på flere kurser slik at sjansen for at en sikring skal gå er minimale. Så da er det feil med tilkoblet utstyr som ladere, data, tv og lignende som er synderene. Men da er det jo en forutsetning at boligen et helt etter normen.

På bildet under viser litt om kreativen til enkelte, hehe.

Wow, enn å gå å skrive en mld på mobilen og ikke får med seg at man går inne i denne dødsfellen da!? Skummelt!

Tidens tann, mobil og data

Apparatenes vekt er blitt kraftig redusert ettersom batterienes omfang er blitt ekstremt redusert. På begynnelsen av 1980-tallet utgjorde batteripakkene til mobiltelefonene 10-20 kg, og de fleste mobiltelefonene var derfor stort sett brukt i kjøretøyer eller fartøyer.På denne tiden eksisterte det kun manuell oppsetting av telefonsamtaler. Samtalene gikk på åpent radiosamband. De fleste mobiltelefonabonnenter var offentlige tjenestemenn, drosjesjåfører, journalister og leger. For å ringe måtte mobiltelefonabonnenten kalle opp den lokale telefonsentralen som så satte opp telefonsamtalen, på en tilsvarende måte som dagens VHF-samtaler på “Kystradiostasjon” Inngående samtaler ble ekspedert til den lokale sentralen som foretok oppkall ved hjelp av radioutsending av mobiltelefonabonnentens femsifrede telefonnummer som et sammenhengende tonesignal, slik at mottakerapparatet ringte.

Det første automatiske systemet,NMT 450, ble en umiddelbar suksess. Selv de mest optimistiske prognosene ble sprengt etter kort tid. Spesielt i sentrale strøk var nettet overbelastet og det var vanskelig å få samtaler gjennom. I 1985 var trafikken på 450-nettet i Oslo-området i gjennomsnitt 22 000 samtaler daglig.”Nordisk mobiltelefonsystem (NMT)” NMT 900 var i en prosjekteringsfase og man så for seg at en tredobling av kapasiteten i nettet var nødvendig for å dekke behovet. De første delene av NMT systemet ble operative i Oslo-området 2. halvår 1986 og i løpet av 1987 var også Bergen, Trondheim, Stavanger og Haugesund samt hovedveiene mellom disse byene dekket av NMT 900 I 1991 ble det norske selskapet NetCom GSM tildelt mobil konsesjon i Norge, og NetCom og Telenor begynte året etter utbygging av GSM 900 mobilnett i Norge. Dette innledet æraen med mobiltelefoni.

1992 ble det lansert digitale mobiltelefoner i markedet, og Europa gikk inn i andre generasjons mobiltelefoni 2G Standarden GSM ga grunnlag for mobiltelefoner som kan både med taletelefoni og brukes til å sende og motta tekst-beskjeder “SMS”(Short Message Services). GSM tillater i tillegg internett-surfing via. GSM støtter dataoverføring med hastigheter fra 9 kbps og opp til 38,4 kbps, men med GPRS har man en teoretisk overføringshastighet på 170 kbps. Den videre kapasitetsutvidelsen via EDGE gir teoretisk hastighet opp til 236 kbps. Da tredje generasjons mobiltelefoni ble utbygd fra omkring 2001, ble det også mulig å overføre større mengder data via mobiltelefon. UMTS, eller såkalt “3G” har hastigheter opp til 384 kbps (datakapasitet), mens såkalt turbo-3G har hastigheter i dag på 2 000-4 000 kbps men som teoretisk vil kunne nå 14.400 kbps. Både NetCom og Telenor lanserte HSDPA i Norge høsten 2007. I Norge bygger selskapet Nordisk Mobiltelefon Norge AS for tiden ut CDMA 2 000 mobilnett i 450 MHz-båndet med meget god rekkevidde og båndbredde omkring 2 000 kbps, men tilbyr inntil videre (2008) kun datatrafikk, og ikke taletelefoni.

Etterhvert har telefonapparatene blitt mer avanserte og utstyrt med Telefonene kan nå brukes til å sende digitale bilder, lyd og video og de fleste telefoner har støtte for spill som gjør telefonen til en mobil underholdnings-enhet. Mobiltelefonen har tradisjonelt vært et symbol på en person som følger med i tiden og som har et behov for å være tilgjengelig, men er i dag allemannseie og er mer brukt enn fasttelefonen. I 2007 var det 1 mrd fasttelefoni-abonnement og 3 mrd mobilabonnement i verden.

Markedene for mobiltelefoni er grundig regulert i Europa, i Norge gjennom Post- og teletilsynet. Siden nettverkene er svært kostbare å bygge ut har myndighetene stimulert konkurransen gjennom å pålegge de dominerende netteiere å slippe til konkurrenter i mobilnettet, enten gjennom videre-salg av netteiers tjenester, gjennom egen tjenesteutvikling og eget utstyr utplassert i dette nettet eller gjennom adgang til å sende egen trafikk i netteiers nett. Både pris og vilkår for å sende samtalen ut av et nett  og pris og vilkår for å motta samtalen til et nett (terminering) kan være regulert.

Strømnettet

En av de største utfordringene i elektrisitetsproduksjonen er at det til enhver tid må være balanse mellom det som produseres og det som brukes av strøm rundt omkring i landet. Jo mer strøm som brukes, jo mer strøm må produseres.

Kraftverk over hele landet overfører denne strømmen til et strømnett som dekker det meste av Norge. Fra kraftverkene går strømmen i høyspentkabler til transformatorstasjoner og videre ut på lokalnettet til den enkelte bruker.

Vårt nasjonale strømnett er forbundet med strømnettene i Norden og resten av Europa, noe som gjør det mulig å eksportere og importere strøm.

 For info trykk her!

video:ks204stommnettet

 

 

Sterk dokumetar om spekkhoggere i fangenskap ( Blackfish )

Blackfish: Notorious killer whale Tilikum is responsible for the deaths of three individuals, including a top killer whale trainer. Blackfish shows the sometimes devastating consequences of keeping such intelligent and sentient creatures in captivity.

 

Hva du bør gjøre før du selger eller gir bort iPhone, iPad eller iPod touch

Hva du bør gjøre før du selger eller gir bort iPhone, iPad eller iPod touch

Lær hva du bør gjøre før du selger eller gir bort iPhone, iPad eller iPod touch.

 

 Hvis du fremdeles har iOS-enheten

Før du selger eller gir bort iOS-enheten, må du kontrollere at du har fjernet all personlig informasjon. Følg disse trinnene for å beskytte dataene dine og sette enheten tilbake til fabrikktilstand for den nye eieren:

  1. Sikkerhetskopier enheten.
  2. Gå til Innstillinger > Generelt > Nullstill, og trykk deretter på Slett alt innhold og alle innstillinger.
    • Dette vil slette enheten fullstendig og slå av iCloud, iMessage, FaceTime, Game Center og andre tjenester.
    • Hvis du bruker iOS 7 og har aktivert Finn iPhone, må du oppgi din Apple-ID og passordet. Når du har skrevet inn passordet, blir enheten slettet og fjernet fra kontoen din slik at neste eier kan aktivere den.
  3. Kontakt operatøren for å finne ut hvordan du overfører tjenester til den nye eieren.

Når den nye eieren slår enheten på første gang, vil Oppsettassistent lede han eller henne gjennom oppsettprosessen.

Viktig: Du må ikke manuelt slette kontakter, kalendere, påminnelser, dokumenter, bildestrømmer eller andre iCloud-data mens du er logget på iCloud-kontoen. Hvis du gjør det, blir innholdet også slettet fra iCloud-tjenerne og alle iCloud-enhetene dine.

Hvis du ikke lenger har iOS-enheten

Hvis du ikke fulgte framgangsmåten ovenfor før du solgte eller ga bort iOS-enheten:

  1. Be den nye eieren om å slette alt innhold og alle innstillinger, som beskrevet ovenfor.
  2. Hvis du bruker iCloud og Finn iPhone på enheten, kan du fjernslette enheten og fjerne den fra kontoen din ved å logge på icloud.com/find, velge enheten og klikke på Slett. Når enheten er slettet, klikker du på Fjern fra konto.
  3. Hvis du ikke kan fullføre trinnene ovenfor, bør du endre Apple-ID-passordet. Endring av passordet vil ikke fjerne noe personlig informasjon som er lagret på enheten, men det sikrer at den nye eieren ikke kan slette informasjonen din fra iCloud.

For jenter!

 

Nylige hørte jeg en “skryte” historie om en elektriker som har fast sex med lærlinge-jenta han har med seg. For det første er dette oppsigelsesgrunn for elektriker, for det andre så har elektriker-jenta blitt utnyttet, lell om det ikke er ment sånn. Elektriker kan bli anmeldt for å ha utnyttet sin stilling for å oppnå sex. Opplever du som jente eller mann for den saks skyld dette så mld i fra til din sjef eller HMS asvarlig. Ved fortsatt trakasering bør også  arbeidsmiljøvernet kobles inn og bedriftshelsetjenesten. For dette er den værste sort av missbruk. Elektriker har ansvar for de, De ser opp til deg og dermed har overgriperen all mulig spillerom for din lille tissefant, som mange menn ikke har evnen til å tenke lenger enn.Uansett om lærlingen skulle samtykke til sex så bør alle vite at lærlingen kanskje sier ja da hun er redd for at å si  nei kan skape kjipe konsekvenser i ettertid. Elektriker har fortsatt utnyttet sin stilling. Kommer det fra andre yrkesgrupper så er det like galt da lærlingen befinner seg i en sårbar situasjon.

Ta ansvar for våre lærlinger og de eventuelle ansatte som er så dumme at de må utnytte sine stillinger. Ikke nok med at dette er grov uforstand men dette er på kundens og sjefens regning. Husk Arbeidstilsynet,.kontakt dem heller 1 gang for mye enn en gang for lite. Gå på linken for å kunne tipse anonymt, å dette gjelder alle brudd på arbeidsmiljøloven!

Lærlinger skal ha ei trygg opplærling ihht læreloven, lærlingen har rett på godt arb.miljø og lærlingen har rett på det de fleste tar for gitt, gjensidig respekt.

Mobbinng og utnyttelser på jobb blir slått hardt ned på. Opplever du mobbing eller andre former for trakasering og du vet ikke hvem du skal snakke med? send en mail, så skal jeg hjelpe deg så best jeg kan 🙂 Elfag.blogg.no

 Noen eksempler på seksuell trakasering, på jobb og i livet ellers. Bør alltid anmeldes!

Noen tar deg på puppene uten lov

Noen dasker deg på rompa

Klyper deg i rompa

Kommer med utmerkelser om ditt utseende.

SPM om sex

Du vet vel om mange flere, gjerne dele de med oss

Merking av kabler

Håndbok i merking av kabler

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top