Denne dronen flyr ut medisin uten en kontrollør

Dronen kalles DHL Parcelcopter, og er utviklet i samarbeid med universitetet i Aachen og selskapet Microdrones. Parcelcopter har en aerodynamisk utformet container under de fire propellene sine, med plass til gods.

Det er ikke store lasten dronen kan ha med seg ? 1,2 kilo er grensen. Totalt veier dronen under 5 kilo og flyr i maksimalt 50 meters høyde. Maksfarten er 18 meter i sekundet.

Dronen i pilotprosjektet er spesialbygget for å fly ut til øya Juist, og har derfor en rekkevidde på 12 kilometer.

 En spennende utvikling. Tenk om alle etater brukte slike til hjelp? Disse kunne flyge ut utstyr til fjellklatrere i nød som må vente på at redningsmannskap kan nå stedet og mye mer.

Om du vil kjøpe deg en billig drone så dra på denne nettsiden, der finner du alt en teknologi freak kan tenke seg.

 

Fire challenge

Dette må være den teiteste leken på lenge. Enn å gjøre slikt mot seg selv da? En ny trend hvor unge mennesker filmer at de tenner på seg selv og legger videoene ut på sosiale medier.

Over hele landet rapporteres det om nye tilfeller av unge mennesker som heller parafin eller annet brennbart materiale på kroppen sin før de tenner på.

15-åring omkom

Nylig omkom en 15 år gammel gutt fra New York av brannskader etter å ha blitt utfordret til å tenne på seg selv. 

16-åringen ligger nå på sykehus med alvorlige brannskader i nakken, ansiktet og brystet.

Vurdere du å kjøpe ny Iphone? Se først på dette!

Den nye iPhone 6 kan bli bøyd: Foto; THE CANADIAN PRESS/Hannah Yoon

En av salgsargumentene med iPhone 6 har vært at den skal være vanskelig å ødelegge, og at glasset er hardere enn noen gang. Men det spørs om skaperne ikke har tenkt på at telefonen kan bli bøyd.

Toppen kan bli bøyd

Det er toppen av telefonen som kan bli bøyd om den ligger lenge i lommen. Nå har bilder av bøyde iPhone 6 begynt å dukke opp på sosiale medier, og mange brukere melder om det samme problemet. 

iPhone 6 er nemlig tynnere enn sine forgjengere, og siden iPhone 4 er telefonen også blitt lengre. Det skaper problemer når man både går og sitter med telefonen i lommene. 

Problemer også med iPhone 5

Flere brukere melder også at iPhone 5 kan bli bøyd. Ifølge nettstedet cultomac.com ble det ikke gjort forbedringer i forhold til problemet med iPhone 6. Siden den er tynnere kan problemet med bøyning ha forverret seg på de nyeste modellene. 

En av salgsargumentene med iPhone 6 har vært at den skal være vanskelig å ødelegge, og at glasset er hardere enn noen gang. Men det spørs om skaperne ikke har tenkt på at telefonen kan bli bøyd.

Kan hjelpe med deksel. Se på denne nettsiden om du kan finne noe som passer!

Noen brukere sier man kan unngå bøyd telefon ved ikke å sitte med den i lommen. Et deksel kan også gjøre susen. Apple har enn så lenge ikke kommentert ryktene.

Om du vil kjøpe deg nyttige hjelpemidler til det meste av dine teknologiske produkter så bør du gå inne på denne linken her. Der kan du nok finne det meste 🙂

 

Nettsiden finner dine bildekk

Dette er en genial nettside som jeg kom over og bare må dele denne med dere.

Tiden nærmer seg for å skifte til vinterdekk og mange vil nok behøve å kjøpe seg nye. For mange så er det et problem med å finne riktige dekk til sine biler, hvertfall om man vil gjøre det billigst mulig, som er å gjøre det selv.

Om du går inn på denne siden så er det bare å skrive inn reg nummer på bilen og du vil da automatisk kunne finne de dekkene som passer til din bil, genialt enkelt vil jeg si.

Kjør forsiktig!

Finner dekk som passer

Kvinne døde pga sin Iphone!

KAN TA FYR: I KIna døde en kvinne 24. juli 2014 etter at iPhone-telefonen hennes ga henne elektrisk støt i løpet av natten. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Richard Drew.

Nordvest i Kina døde en 18 år gammel kvinne etter at mobiltelefonen hennes, en iPhone 4s, ble overopphetet og ga kvinnen et dødelig elektrisk sjokk.

Hun ble oppdaget av den eldre søsteren sin, som fant henne liggende i sengen livløs og med store brannskader. Ved siden av henne lå mobiltelefonen med en ødelagt skjerm, skriver The China Times.

Rettsmedisinere på stedet konkluderte med at kvinnen døde av elektrisk støt. 

Ikke første gang

Hendelsen er dessverre ikke unik. På samme tid i fjor døde en kinesisk flyvertinne da hun besvarte et anrop mens iPhonen hennes sto på lading. Det skal ikke ha vært en original iPhone-lader som ble brukt.

Tok fyr i lomma

I 2012 kunne TV 2 fortelle om 17 år gamle Henri Helminen, som fikk seg et ordentlig sjokk på vei til jobben da iPhonen hans tok fyr i bukselommen.

Hele hendelsen ble filmet av overvåkingskameraet utenfor arbeidsplassen.

Henri fortalte at han hørte en lyd fra telefonen like før han kjente varmen i fra baklomma.

Ikke lad om natten

På Norsk Brannvernforening sine hjemmesider oppfordrer de folk til å trekke mobilladeren ut av kontakten når oppladningen er fullført.

«Lading bør helst skje på dagtid mens det er folk til stede. Eventuelle produksjonsfeil eller skader på utstyret kan føre til brann. Pass på at utstyret ikke blir tildekket av tøy eller andre ting som øker faren for overoppheting og brann», oppfordrer Brannvernforeningen.

Se hvordan du slipper NRK lisens

 

«ØDELAGT»: Det er ingen vei tilbake når TV-en først er plombert. Selve antenneinngangen fjernes og loddes slik at dersom man igjen ønsker å benytte TV-en som TV, må hovedkortet skiftes. Plomberinger koster 1.250 kroner å få utført.

Ps! om du vil kjøpe spennende gadget varer så trykk på linken. Alt mellom himmel og jord 🙂

NRK-lisensen tar ikke hensyn til hva slags utstyr du har. Har du utstyr som TV, DVD-spiller eller dekoderboks, behøver du som regel ikke betale mer enn én lisens per husstand. Det innebærer også at hvis du kaster ut alle TV-er, men får internett gjennom en boks med TV-mottaker, er du fortsatt betalingspliktig.

Løsningen er derfor først å få oversikten på hvilke dingser du har som inneholder en mottaker. Så snart du har kvittet deg med dekoderboksen din, og andre dingser med mottaker, må du på et autorisert verksted med TV-en din. Det er nemlig mottakerdelen som er lisensbelagt ? ikke selve TV-skjermen. Dermed er det slik at du kan deaktivere mottakeren og samtidig fjerne lisenskravet.

Verkstedet setter på en plombering på antenneinngangen, noe som effektivt gjør TV-en til en fancy dataskjerm.

Når jobben er gjort, gir verkstedet deg en bekreftelse på at TV-en er plombert. Siste trinn er at du selv sender en beskjed til NRK om at plomberingen er gjennomført. Da er det viktig at bekreftelsen fra det autoriserte verkstedet legges ved.

De fleste husstander trenger bare å betale en NRK-lisens. Har du hytte, faller den også under den samme lisensen. For bedrifter stiller det seg annerledes. Her må man betale full NRK-lisens for alle TV-er man har. Brukes TV-en kun som monitor, kan det være mye penger å spare ved å plombere TV-en.