Har du høydeskrekk, har du jobbet i store høyder? Skjekk denne snutten da, omg, du kan føle høyden på kroppen.

Her snakke vi helt sinnsykt. Jeg for min del hadde aldri fått til å klatret opp der, å så uten sikkerhetsline da!? Tid er penger, men er penger verd mere enn et liv. Her klatre de flere hundre meter over bakken i ei mast uten å sikre seg pga det ville ta for lang tid og feste seg på og av, som du kan høre dem sier i videoen.

Hadde du villet ha en slik jobb? Kommenter så jeg får høre hva andre synes.

 

Eneste måtten du bør gjøre en slik jobb på mest mulig trygt er som han gjør det på den nederste videoen.

 

 

 

Arbeid på høyspent kabler via et helikopter. Helt villt!!

I USA så spyler de høyspentkabler fra et helikopter. Hvorfor får de ikke strøm i seg og hvordan er dette mulig?? Dette er mulig for de bruker destillert vann. Det leder ikke strømmen slik at det er mulig å spyle kabler fra helikopter. ( Destillert vann, som er en klar væske kjennetegnet bl.a. ved flau smak og høy elektrisk motstand, brukes til formål der naturlig vanns innhold av løste stoffer (f.eks. ioner og organiske stoffer) er uønsket, som f.eks. til oppfylling av bilakkumulatorer ) Hadde det kommet smuss og lignende i dette vannet så kunne det ha gått virkelig ille. Du ser det på den nederste videoen. Her snakke vi HMS og AUS

Se hvordan en vindmølle virke og hva du kan bruke for å lage deg en selv

Man kan foreksempel ved hytta eller huset bruke en bekk med kraftig strøm slik at du kan få produsert strøm. Jo mere strøm du trenger jo større må generatoren være. Eller det blir feil, for du lagre jo strømmen i batteri, så størrelsen på generatoren og strømmen i bekkenn/elva osv er jo ikke kritisk sånn sett men det tar jo lenger tid å lade et batteri med en liten vindmølle i hagen. Men har du en stor hage og du vil ha litt belysning der, konstant, så hadde det jo vært genialt med en fancy generator som styre de lysene om du hadde hatt kontinuerlig tilgang på nok vannfall eller lignende. Mange som lager sånn botanisk hage med små vanndammer og en liten bekk. Fantasien som setter begrensninger.

 

Den andre gode tingen er at om du kan produsere så¨mye strøm at du bruker mindre enn hva du produsere så vil ofte kraftverkene kjøpe strømmen av deg og det er det flere bønder rundt i Norge som har gjort. Det er jo lettere for dem med slike muligheter da de kanskje har noen mål med skog og elv.