Lade mobilen ved bruk av flammer

Ganske kult prosjekt dette da. Ska du på din dagelige blåbær tur og du går tom for strøm så er det bare og tenne et bål, hehe. Viser litt at med litt fantasi så er vi ikke avhengi av dyre strømpriser osv, men så var det derre med og orke og lage da Hytter med solceller kunne dette ha vært noe for. Der spares jo strømmen til det nødvendigste, og det er ikke mobilen 😉

 

 

Hvem tar lærlingen på alvor?

Hvem tar lærlingen på alvor når du jobber i en lærlingebedrift som utnytter deg som lærling og gir totalt faen i læreplan,lærekontrakt og opplæringsloven.

Dessverre opplæringskontoret ( Seos ) i Trondheim var av en slik karakter at opplæring iht læreplan ikke lot seg gjøre når du først var kommet i en lærebedrift som utnyttet deg som lærling. Dette førte til at man måtte gå over hode på Seos og til fylkeskommunen, da det er de som gokjenner bedrifter og holder tilsyn med opplæringskontor.

Men når fylket stoler nærmest blindt på hva opplæringskontoret sier, og dem vil ikke si at de ikke gjør jobben sin, nei, dem beskytter heller bedriften av ukjente grunner, muligens for at det er lite læreplasser og de derfor tar heller møkk framfor ingenting, ellers så er de så feige at de ikke tørr å kreve skikkelig opplæring av bedriften,den skal gjøres som anvist og som det står i både kontrakten bedriften skriver med fylket men også med lærlingen.

bilde: elfag.blogg

 Du som lærling er beskyttet av arbeidsmiljøloven og opplæringsloven.

Står du uten fagbrev pga av useriøse bedrifter som  ikke gir deg opplæring iht læreplan så kan de bli erstatningsansvarlig for tap av framtidig arbeidsinntekt.

Meld dere inn i en organisasjon. Får du gratis advokat om du kommer ut for dette. Se lovdata for mere svart på hvitt fakta eller send mail og jeg skal sende deg rett vei for og få mere hjelp med opplæringen.

Samtidlig må det jobbes for å få bedrifter som utnytter lærlinger til og miste muligheten til og være lærebedrift ( og ikke retten til og være en lærebedrift som sjefen min sa ) Rett på å ha lærlinger?? Ingen har rett på og ha lærlinger, men bedrifter har anledning til og være godkjent som lærebedrift om de oppfyller kravene satt av UDIR