Om den nye NEK 400

NEK 400  Ny versjon i 2014 Gjelder fra 01.07.14
NEK 400:2014 lanseres under Eliaden 2014. Det har vært en tradisjon å slippe ny utgave av normsamlingen under dette arrangementet ? som er en viktig møteplass for elbransjen.

​ Forskrift om elektriske lavspenningsanlegg viser til NEK 400 som en egnet metode for oppfyllelse av myndighetskravene. Derfor er myndighetene sentrale deltakere i utarbeidelsen av normserien, et arbeid som gjøres sammen med andre bransjeaktører i normkomite NK 64.

Selve «grunnmuren» og hovedstrukturen i NEK 400 vil beholdes som tidligere, men det vil komme en del endringer i selve kravene. Siden siste utgave ble lansert i 2010 har det vært gjort en del justeringer i de internasjonale normene. Dette vil bli reflektert i den nye utgaven. De største endringene kommer i del syv ? som er tilleggskrav til de generelle kravene i del fire og fem. Her finner man imidlertid mange og viktig krav for spesielle installasjoner, men også for vanlige boliginstallasjoner. Det vil også komme tre nye avsnitt i del 7, som vil supplere de eksisterende. Det er også en del endringer i de generelle delene 4 og 5, samt justeringer i del 8.

 

 • Modus på ladeutstyret
 • Jordfeilbryter
 • Samtidighetsfaktor
 • Periodisk kontroll
 • Ytre påvirkning
 • Overspenningvern 
1 kommentar

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg