I disse metoo tider!

Gutter trykker her 😉

 

 

Nylige hørte jeg en “skryte” historie om en elektriker som har fast sex med lærlinge-jenta han har med seg. For det første er dette oppsigelsesgrunn for elektriker, for det andre så har elektriker-jenta blitt utnyttet, lell om det ikke er ment sånn. Elektriker kan bli anmeldt for å ha utnyttet sin stilling for å oppnå sex. Opplever du som jente eller mann for den saks skyld dette så mld i fra til din sjef eller HMS asvarlig. Ved fortsatt trakasering bør også  arbeidsmiljøvernet kobles inn og bedriftshelsetjenesten. For dette er den værste sort av missbruk. Elektriker har ansvar for de, De ser opp til deg og dermed har overgriperen all mulig spillerom for din lille tissefant, som mange menn ikke har evnen til å tenke lenger enn.Uansett om lærlingen skulle samtykke til sex så bør alle vite at lærlingen kanskje sier ja da hun er redd for at å si  nei kan skape kjipe konsekvenser i ettertid. Elektriker har fortsatt utnyttet sin stilling. Kommer det fra andre yrkesgrupper så er det like galt da lærlingen befinner seg i en sårbar situasjon.

Ta ansvar for våre lærlinger og de eventuelle ansatte som er så dumme at de må utnytte sine stillinger. Ikke nok med at dette er grov uforstand men dette er på kundens og sjefens regning. Husk Arbeidstilsynet,.kontakt dem heller 1 gang for mye enn en gang for lite. Gå på linken for å kunne tipse anonymt, å dette gjelder alle brudd på arbeidsmiljøloven!

Lærlinger skal ha ei trygg opplærling ihht læreloven, lærlingen har rett på godt arb.miljø og lærlingen har rett på det de fleste tar for gitt, gjensidig respekt.

Mobbinng og utnyttelser på jobb blir slått hardt ned på. Opplever du mobbing eller andre former for trakasering og du vet ikke hvem du skal snakke med? send en mail, så skal jeg hjelpe deg så best jeg kan 🙂 Elfag.blogg.no

 

 Noen eksempler på seksuell trakasering, på jobb og i livet ellers. Bør alltid anmeldes!

Noen tar deg på puppene uten lov

Noen dasker deg på rompa

Klyper deg i rompa

Kommer med utmerkelser om ditt utseende.

SPM om sex

Du vet vel om mange flere, gjerne dele de med oss

3 kommentarer
  1. I utgangspunktet er eksempelet ditt dårlig. Det skal ganske mye til for at den aktuelle paragrafen om utnyttelse av stilling i straffeloven skal kunne benyttes, og det mest kjente eksempelet er lege og pasient. Vi vet for eksempel i Søviknes-saken i år 2000 der han var ordfører og hun var 16 år og medlem av FRP, ikke var nok til å bli dømt for den paragrafen. Politiet sa “Intet straffbart forhold”. Riktignok ny straffelov siden da, men akkurat denne paragrafen er tilnermet lik. En elektriker og elektriker-læring er i utgangspunktet kollegaer, og således er det tilnermet ingen maktforskjell her. Uttrykket “å ligge med sjefen” er velkjent og veldig vanlig på norske arbeidsplasser, og i de fleste tilfeller 100 % lov.
   Det at noe føles ubehagelig eller kan føles som press gjør det ikke straffbart. Det er en grunn til at vi har en seksuell lavalder i Norge. Med den seksuelle lavalder menes at de som er over seksuell lavalder er i lovens forstand gammel nok til å kunne ta stilling til og ansvarliggjøres for valg av seksuell adferd. Så er det et unntak for mindreårige i tilfeller der den mindreårige er i en særlig sårbar livssituasjon som utnyttes av en voksen. Det at man er læring er ikke i seg selv noe som favner dette.
   Til eksempelene dine for seksuell trakkassering kan jeg liste hva jeg er enig og uenig i:
   1: Enig
   2: Enig
   3: Enig
   4: Rykende uenig. Lær deg folkeskikk! Si takk.
   5: Veldig situasjonsavhengig. Hvis du mener om et menneske spør deg om du er interessert i å ha sex med dem, så er det faktisk en del av det å unngå å voldta noen. Man spør!
   Og skulle du tenke at jeg er en dust som er uenig med mye av det du skriver, så konferer gjerne en advokat. I hvert fall før du anmelder folk for ingenting. Det kan være straffbart det også 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg