Stopp useriøse bedrifter!

Skrevet av Elmagasinet.no
Vil stoppe de useriøse
– Det er mange useriøse bedrifter i byggebransjen i Norge. Alt for lite blir gjort for å stoppe dem, sier regionsjef Knut Eriksen i Nelfo Sør-Rogaland, som krever at Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DLE) må få myndighet til å ilegge virksomhetsstraff.
FARLIG INSTALLASJON. Anleggseier Mona Skadsheim har et elanlegg der stikkontakter nærmest henger helt løst fra veggen. Foto: Pål Christensen, Aftenbladet

Eriksen sier dette etter et oppslag i Aftenbladet i Stavanger. Her forteller boligeier Mona Skadsheim om marerittet hun opplevde etter en omfattende ombygging og oppussing av leiligheten hun kjøpte i mai ifjor. Blant annet ble deler av det elektriske anlegget oppgradert.

Tilsynelatende jordede stikkontakter som ikke var koblet til jord, koblinger der kabelen var vridd med fingrene og tapet med maskeringstape og utstyr og kablinger som var kledd inn under fliser, var noe av det som dukket opp under dekslene i elanlegget Sandnes Gruppen AS, som ikke er registrert i elvirksomhetsregisteret hos DSB, installerte hos Skadsheim.

– Anlegget er brannfarlig, sier daglig leder Trond Randeberg i Rogaland Elektro.

På anbud.
Skadsheim la oppussingsjobben ut på anbudstorget.no. Blant tilbyderne som svarte på annonsen, valgte hun Sandnes Gruppen som entreprenør. De tok på seg en totalentreprise for 145 000 kroner pluss materialer.

– Forsåvidt opplevde jeg Sandnes Gruppen som en seriøs virksomhet, selv om jeg hele tiden hadde i bakhodet at jeg måtte være ekstra påpasselig, siden jeg skulle ha utført både elektro- og VVS-arbeider, sier hun til Elmagasinet.

– Derfor spurte jeg om de var sertifisert for elektro og VVS. Noe de bekreftet. De lovet også å sende skriftlig dokumentasjon på dette. Da valgte jeg å stole på dem. Jeg var på vei ut av den gamle leiligheten og trengte å komme fortest mulig i orden i den nye. Derfor hastet det litt med å komme i gang med oppussingsarbeidet.

Les mer i Elmagasinetnr 2/2013

 


3 kommentarer
  1. Kristine Helene: Selvfølgelig Kristine, men skal ha møte med bedriften en av de nærmeste dagene, så får vi se hva som må gjøres 🙂 Takk for støtten forresten 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg