NEK 400 Ny versjon i 2014

NEK 400 ? Ny versjon i 2014

Den nye NEK 400 vil lanseres fra 03.06.2014

NEK 400:2014 lanseres under Eliaden 2014. Det har vært en tradisjon å slippe ny utgave av normsamlingen under dette arrangementet ? som er en viktig møteplass for elektroinstallatørene.

Forskrift om elektriske lavspenningsanlegg viser til NEK 400 som en egnet metode for oppfyllelse av myndighetskravene. Derfor er myndighetene sentrale deltakere i utarbeidelsen av normserien, et arbeid som gjøres sammen med andre bransjeaktører i normkomite NK 64.

Hva blir nytt i NEK400:2014
Revisjonsprosessen for NEK 400 er i god prosess. Det er for tidlig å konkretisere endringene fullt ut, men vi kan avsløre noen overordnede detaljer.

Selve «grunnmuren» og hovedstrukturen i NEK 400 vil beholdes som tidligere, men det vil komme en del endringer i selve kravene. Siden siste utgave ble lansert i 2010 har det vært gjort en del justeringer i de internasjonale normene. Dette vil bli reflektert i den nye utgaven. NEK har så langt konstatert at de viktigste endringene kommer i del syv ? som er tilleggskrav til del 4. Her finner man mange og viktig krav for spesielle installasjon, men også for bad som man finner i de tusen hjem. Det vil også komme tre nye avsnitt i del 7, som vil supplere de eksisterende. Komiteen vurderer også å ta inn spesielle sikkerhetskrav for lading av elbil.

Det vil trolig også komme en del endringer i del 8. Det kan blant annet omfatte krav til elsikkerhet for installasjon av hurtigladere og semihurtigladere for elbil.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg