. Elfag - fagstoff innen elektro, humor og almenn interresse
Søk i bloggen!
Loading Searchbox

Skrevet 17.05.2012 kl.12:20. Ligger i kategorien tabell for pakknippel,varmekabel m.m

0
Søk i bloggen!
Loading Searchbox

Skrevet 24.03.2012 kl.13:32. Ligger i kategorien tabell for pakknippel,varmekabel m.m

0


Karakteristikker for vern 

 A-karakteristikk.

Elementautomat med bimetall og elektromagnetisk utløser. Middels tregt bimetall, I2 = 1,45 X In. Det betyr at vernet kan før en strøm på 1,45 ganger merkestrømmen i opptil 1 time før det løser ut. De elektromagnetiske prøvestrømmene er ekstra lave, I4 og I5.

Vanlige bruksområder er kurser/apparater som krever ekstra rask utkopling ved høye overstrømmer, samt for å opprettholde kortslutningsbeskyttelse ved lange ledningsstrekk.

Merk deg at A, B, C og D karakteristikk har samme I2.

 

B-karakteristikk.

Elementautomat med bimetall og elektromagnetisk utløser. Middels tregt bimetall, I2 = 1,45 X In. Det betyr at vernet kan før en strøm på 1,45 ganger merkestrømmen i opptil 1 time før det løser ut. De elektromagnetiske prøvestrømmene er lave, I4 og I5.

Vanlige bruksområder er termiske apparater (varme etc.) og andre kurser/apparater som ikke har store startstrømmer.

Merk deg at A, B, C og D karakteristikk har samme I2.

 

C-karakteristikk.

Elementautomat med bimetall og elektromagnetisk utløser. Middels tregt bimetall, I2 = 1,45 X In. Det betyr at vernet kan før en strøm på 1,45 ganger merkestrømmen i opptil 1 time før det løser ut. De elektromagnetiske prøvestrømmene er middels høye, I4 og I5

Vanlige bruksområder er kurser med blandet last, som for eksempel:

  • kjøkken (mikrobølgeovner).
  • kontor (PC).
  • små motorer og trafoer.
  • grupper av lysarmaturer som startes samtidig.
  • andre kurser/apparater som har startstrømmer vesentlig høyere enn merkestrøm.

Merk deg at A, B, C og D karakteristikk har samme I2.

 

D-karakteristikk.

Elementautomat med bimetall og elektromagnetisk utløser. Middels tregt bimetall, I2 = 1,45 X In. Det betyr at vernet kan før en strøm på 1,45 ganger merkestrømmen i opptil 1 time før det løser ut. D-karakteristikken har de høyeste elektromagnetiske prøvestrømmene, I4 og I5

Dette gjør at vernet løser ut momentant først ved dobbelt så høye strømmer som en automat med C-karakteristikk.

Vanlige bruksområder er apparater med meget høye startstrømmer, så som:

  • sveisetransformatorer
  • styrestrømstransformatorer
  • magnetspoler
  • kurser for data

 

Effektbryter.

Effektbryteren har bimetall med prøvestrøm I2 = 1,25 - 1,35 X In. Både bimetall og elektromagnet kan være justerbare. Effektbryteren skiller seg ikke vesentlig fra elementautomaten i funksjon.

Vanlige bruksområder for effektbryteren er hovedbryterfunksjon og anleggsbeskyttelse i ett, og kurser med krav til høyere bryteevne. Justeringsmulighetene gjør det mulig å optimalisere utnyttelsen av kabelen.

  

Motorvernbryter.

Motorvernbryteren er bygget opp som en elementautomat, med bimetall og elektromagnetisk utløser. Bimetallet har lav prøvestrøm, I2 = 1,2 X In. Det betyr at vernet kan føre en strøm på 1,2 ganger merkestrømmen i opptil 1 time før det løser ut. Den lave prøvestrømmen for bimetallet er nødvendig for å gi tilfredstillende overbelastningsbeskyttelse av motoren. De elektromagnetiske prøvestrømmene er høyere enn for en C-automat. Dette er nødvendig for å takle de høye startstrømmene i motoranlegg.

Vanlige bruksområder er motorkurser, hvor motorvernbryteren både gir overbelastningsbeskyttelse for motoren og overstrømsbeskyttelse for kabelen.

  

Termisk relé (Motorvernrelé).

Motorvernreleet består kun av bimetall. Bimetallet har lav prøvestrøm, I2 = 1,2 X In. Det betyr at vernet kan føre en strøm på 1,2 ganger merkestrømmen i opptil 1 time før det løser ut. Den lave prøvestrømmen for bimetallet er nødvendig for å gi tilfredstillende overbelastningsbeskyttelse av motoren.

Vanlige bruksområder er motorkurser, hvor motorvernreleet gir overbelastningsbeskyttelse for motoren og tilførselslederen. Velkommen! Takk for at du valgte å stikke innom her. Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Legg meg gjerne til som venn på blogg.no Følg oss på facebook for å få med deg de nyeste oppdateringene.
Mvh elfag.blogg.no


Følg oss på facebook!

Støtt elfag.blogg.no med en liten donasjon. Vi ønsker å vidreutvikle bloggen. Om alle som leste dette donerte 40kr så ville dette dekket kostnadene ut året.


Push to mail me

Email me


Nyeste innlegg

Hva synes du skal plasseres her i margen? Kom med forslag.

hits