. Elfag - fagstoff innen elektro, humor og almenn interresse
Søk i bloggen!
Loading Searchbox

Skrevet 28.08.2014 kl.11:04. Ligger i kategorien Blogg

0


Noen eksempler på hvorfor vi kan være stolt over Norsk standard, FEL og NEK 400.

Hvordan er det mulig at et slikt nett fungerer? Mon tro kablene er koordinert for nærføring av flere kabler? Hva med spenningsfall og varmgang?

Når vi ser på disse eksemplene og når vi vet de strenge kravene til minste tilatte kvadrat på kabel for foreksempel en 10 ampers kurs, så er det all grunn til å vite at vi har mye å gå på. For at en kabel skal smelte pga varmgang og som er utført etter norske forskrifter skal i teorien ikke kunne skje. Måtte evt vært på en kabel som har størknet i sola eller lignende, men da har man jo ikke følgt normen og valgt riktig kabel. Boliger som har et forskriftmessig anlegg utført iht. NEK 400:2014 er utrolig sikkert og velfungerende, med tanke på flere kurser slik at sjansen for at en sikring skal gå er minimale. Så da er det feil med tilkoblet utstyr som ladere, data, tv og lignende som er synderene. Men da er det jo en forutsetning at boligen et helt etter normen.

På bildet under viser litt om kreativen til enkelte, hehe.

Wow, enn å gå å skrive en mld på mobilen og ikke får med seg at man går inne i denne dødsfellen da!? Skummelt!

Ingen kommentarer
Velkommen! Takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Legg meg gjerne til som venn på blogg.no og liker gruppen på facebook


Følg oss på facebook!

Støtt elfag.blogg.no med en liten donasjon. Vi ønsker å vidreutvikle bloggen. Om alle som leste dette donerte 40kr så ville dette dekket kostnadene ut året.


Push to mail me

Email me


Nyeste innlegg

Hva synes du skal plasseres her i margen? Er din web side så spennende at den fortjener en plass her? Har du andre forslag? Send mail med forslag.

hits