. Elfag - fagstoff innen elektro, humor og almenn interresse
Søk i bloggen!
Loading Searchbox

Skrevet 17.08.2014 kl.09:43. Ligger i kategorien el-fag

0


 For info trykk her!

NEK 400:2014 - ny delnorm og krav til lading av elbil

NEK 400:2014 kommer ny og revidert i juni. Det foreligger en ny delnorm 722 som definerer krav til forsyning og uttak for lading av elektriske kjøretøy. For andre viktige endringer i NEK 400 : 2014 trykk her!

 

Lading av elektriske biler skiller seg ut som belastningstype, fordi belastningen er langvarig og høy. Utstyret plasseres ofte i et miljø som gjør at det er utsatt for mekaniske belastninger, samt vanninntrenging.

Til nå har vi ikke hatt noen spesielle krav til montering og beskyttelse av slikt utstyr og vi håper at nye NEK 400:2014 vil være med og bidra til tryggere og bedre lading av elektriske biler i Norge, sier fagsjef Jon Steinar Hanstad.

Det er noen spesielle hensyn som må tas høyde for ved lading av elbiler: 

  • Modus på ladeutstyret
  • Jordfeilbryter
  • Samtidighetsfaktor
  • Periodisk kontroll
  • Ytre påvirkning
  • Overspenningvern  

 
Ingen kommentarer
Velkommen! Takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Legg meg gjerne til som venn på blogg.no og liker gruppen på facebook


Følg oss på facebook!

Støtt elfag.blogg.no med en liten donasjon. Vi ønsker å vidreutvikle bloggen. Om alle som leste dette donerte 40kr så ville dette dekket kostnadene ut året.


Push to mail me

Email me


Nyeste innlegg

Hva synes du skal plasseres her i margen? Er din web side så spennende at den fortjener en plass her? Har du andre forslag? Send mail med forslag.

hits