. Elfag - fagstoff innen elektro, humor og almenn interresse
Søk i bloggen!
Loading Searchbox

Skrevet 06.07.2014 kl.07:45. Ligger i kategorien Norm, Forskrift og lignende

0


NEK 400  Ny versjon i 2014 Gjelder fra 01.07.14
NEK 400:2014 lanseres under Eliaden 2014. Det har vært en tradisjon å slippe ny utgave av normsamlingen under dette arrangementet ? som er en viktig møteplass for elbransjen.

​ Forskrift om elektriske lavspenningsanlegg viser til NEK 400 som en egnet metode for oppfyllelse av myndighetskravene. Derfor er myndighetene sentrale deltakere i utarbeidelsen av normserien, et arbeid som gjøres sammen med andre bransjeaktører i normkomite NK 64.

Selve «grunnmuren» og hovedstrukturen i NEK 400 vil beholdes som tidligere, men det vil komme en del endringer i selve kravene. Siden siste utgave ble lansert i 2010 har det vært gjort en del justeringer i de internasjonale normene. Dette vil bli reflektert i den nye utgaven. De største endringene kommer i del syv ? som er tilleggskrav til de generelle kravene i del fire og fem. Her finner man imidlertid mange og viktig krav for spesielle installasjoner, men også for vanlige boliginstallasjoner. Det vil også komme tre nye avsnitt i del 7, som vil supplere de eksisterende. Det er også en del endringer i de generelle delene 4 og 5, samt justeringer i del 8.

 

  • Modus på ladeutstyret
  • Jordfeilbryter
  • Samtidighetsfaktor
  • Periodisk kontroll
  • Ytre påvirkning
  • Overspenningvern 

Ingen kommentarer
Velkommen! Takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Legg meg gjerne til som venn på blogg.no og liker gruppen på facebook


Følg oss på facebook!

Støtt elfag.blogg.no med en liten donasjon. Vi ønsker å vidreutvikle bloggen. Om alle som leste dette donerte 40kr så ville dette dekket kostnadene ut året.


Push to mail me

Email me


Nyeste innlegg

Hva synes du skal plasseres her i margen? Er din web side så spennende at den fortjener en plass her? Har du andre forslag? Send mail med forslag.

hits