. Elfag - fagstoff innen elektro, humor og almenn interresse
Søk i bloggen!
Loading Searchbox

Skrevet 06.07.2014 kl.07:41. Ligger i kategorien Norm, Forskrift og lignende

0


NEK 400 ? Ny versjon i 2014

Den nye NEK 400 vil lanseres fra 03.06.2014

NEK 400:2014 lanseres under Eliaden 2014. Det har vært en tradisjon å slippe ny utgave av normsamlingen under dette arrangementet ? som er en viktig møteplass for elektroinstallatørene.

Forskrift om elektriske lavspenningsanlegg viser til NEK 400 som en egnet metode for oppfyllelse av myndighetskravene. Derfor er myndighetene sentrale deltakere i utarbeidelsen av normserien, et arbeid som gjøres sammen med andre bransjeaktører i normkomite NK 64.

Hva blir nytt i NEK400:2014
Revisjonsprosessen for NEK 400 er i god prosess. Det er for tidlig å konkretisere endringene fullt ut, men vi kan avsløre noen overordnede detaljer.

Selve «grunnmuren» og hovedstrukturen i NEK 400 vil beholdes som tidligere, men det vil komme en del endringer i selve kravene. Siden siste utgave ble lansert i 2010 har det vært gjort en del justeringer i de internasjonale normene. Dette vil bli reflektert i den nye utgaven. NEK har så langt konstatert at de viktigste endringene kommer i del syv ? som er tilleggskrav til del 4. Her finner man mange og viktig krav for spesielle installasjon, men også for bad som man finner i de tusen hjem. Det vil også komme tre nye avsnitt i del 7, som vil supplere de eksisterende. Komiteen vurderer også å ta inn spesielle sikkerhetskrav for lading av elbil.

Det vil trolig også komme en del endringer i del 8. Det kan blant annet omfatte krav til elsikkerhet for installasjon av hurtigladere og semihurtigladere for elbil.

Ingen kommentarer
Velkommen! Takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Legg meg gjerne til som venn på blogg.no og liker gruppen på facebook


Følg oss på facebook!

Støtt elfag.blogg.no med en liten donasjon. Vi ønsker å vidreutvikle bloggen. Om alle som leste dette donerte 40kr så ville dette dekket kostnadene ut året.


Push to mail me

Email me


Nyeste innlegg

Hva synes du skal plasseres her i margen? Er din web side så spennende at den fortjener en plass her? Har du andre forslag? Send mail med forslag.

hits