. Elfag - fagstoff innen elektro, humor og almenn interresse
Søk i bloggen!
Loading Searchbox

Skrevet 07.06.2013 kl.13:30. Ligger i kategorien Alarmer

0


Sivilingeniørene sa opp faste jobber for å utvikle en trygghetsalarm som både ser, hører og snakker, og som brukeren ikke trenger å bære på seg.

SANDVIKA: ? Velferdsprodukter er i dag basert på gammel teknologi. Det har skjedd en teknologisk revolusjon de senere årene, likevel er trygghetsalarmen den samme som for 20 år siden. Det vil vi gjøre noe med, sier sivilingeniør René Nordstrøm Jensen.

Snakker med sensoren

I 2011 sa sivilingeniørene Nordstrøm Jensen og hans to kollegaer Tor Kveim og Øyvind Bjørnson-Langen opp jobben i Data Respons for å satse på avanserte løsninger innen velferdsteknologi gjennom selskapet Xcenter.

På andre året jobber de med å utvikle en intelligent trygghetsalarm de mener kan erstatte dagens alarmer, andre hjelpemidler og gi brukeren nye funksjoner.

Nordstrøm Jensen viser oss en boks høyt oppe på en bokhylle, før han simulerer et fall på gulvet.

Etter ett sekund sier en stemme: «Det ser ut til at du har falt. Trenger du hjelp?» En dybdesensor vurderer, ved hjelp av infrarødt signal og avanserte algoritmer, lyd i rommet og avstand fra brukeren til andre objekter.

Ingen kommentarer
Velkommen! Takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Legg meg gjerne til som venn på blogg.no og liker gruppen på facebook


Følg oss på facebook!

Støtt elfag.blogg.no med en liten donasjon. Vi ønsker å vidreutvikle bloggen. Om alle som leste dette donerte 40kr så ville dette dekket kostnadene ut året.


Push to mail me

Email me


Nyeste innlegg

Hva synes du skal plasseres her i margen? Er din web side så spennende at den fortjener en plass her? Har du andre forslag? Send mail med forslag.

hits