. Elfag - fagstoff innen elektro, humor og almenn interresse
Søk i bloggen!
Loading Searchbox

Skrevet 09.05.2012 kl.00:02. Ligger i kategorien Fargekoder for endehylser

3


 

Tabell

 

For bruk i moderne krympeautomater er hylsenes dimensjonsstabilitet utslagsgivende for en feilfri drift. En helt spesiel fordel ved endehylser med isolasjonskrage, er kunststoffkragens utforming i farger. Grunnet standardiseringen kan man nå ved hjelp av isolasjonskragens farge se hvilket kabeltverrsnitt som hører til. Eksempelvis er hylser for kabeltverrsnittet 1,5 mm² utstyrt med en svart isolasjonskrage. Dermed kan man utelukke forvekslinger, og anleggets driftssikkerhet øker. Tidligere ble det, alt etter produsent, fremstilt forskjellige fargeserier. Dette førte ofte til feil når ledernes tverrsnitt skulle tilordnes. Etter innføringen av DIN-fargeserien kunne slike feil utelukkes.

Standardiseringen av endehylsene kan sammenlignes med omstillingen av de mest forskjellige skrugjenger til standard-gjenger. Problemfri bruk over hele verden er bare mulig med en slik standardisering. De standardiserte gjengene tas i bruk med den største selvfølge, noe vi bør overføre til endehylsene.

3 kommentarer

fag-elektrikern

Denne standard er utdatert !

Mens nok begge to er i bruk i Tyskland (eg er ExTyske),

Gjelder heller denne: '1,5mm2--rød 1,0mm2--gul 0,75mm2--hvit !!!

Skrevet 03.12.2013 kl.09:25
Har du referanser til en oppdatert dtandard?

Skrevet 03.12.2013 kl.09:37
Det er ikke norske standarder du refererer til her

Skrevet 03.12.2013 kl.09:42Velkommen! Takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Legg meg gjerne til som venn på blogg.no og liker gruppen på facebook


Følg oss på facebook!

Støtt elfag.blogg.no med en liten donasjon. Vi ønsker å vidreutvikle bloggen. Om alle som leste dette donerte 40kr så ville dette dekket kostnadene ut året.


Push to mail me

Email me


Nyeste innlegg

Hva synes du skal plasseres her i margen? Er din web side så spennende at den fortjener en plass her? Har du andre forslag? Send mail med forslag.

hits