. Elfag - fagstoff innen elektro, humor og almenn interresse
Søk i bloggen!
Loading Searchbox

Skrevet 26.04.2012 kl.13:08. Ligger i kategorien 5 sikre

2


Ved en sluttkontroll på en lavspenningsanlegg skal man måle at isolasjonen mellom strømførende ledere og PE leder og utsatte ledende deler ved bruk av en isolasjonsresistans måler/ megger med en målespenning på 500V. Høyeste måleresultat er 1Mohm. For lav volt så utfører man en måling med en målespenning på 250V. På eksempel en trafo så måler man at sekundersiden er elektrisk adskilt fra primærsiden. Da måler du mellom fasene på primærsiden og sekundærsiden. Minste tillatte målerverdi er da 0.5Mohm

For å beskytte utstyr på eksempelvis en varmekabel kurs så kan man måle med en målespenning på 250V for at utstyret ikke skal bli ødelagt. Måleresultatet skal uansett være minst 1Mohm.

Man må ta ut patronene fra overspenningsvernet da det kan havarere ved en testspenning på 500V. Det er jo meningen at det skal føre større spenninger til jord så det kan jo si seg selv, men det er lett å glemme. Er det overspenningsvern i en stikkontakt så er det ikke nødvendig og demontere denne da finvernene er dimensjonert for høyere spenninger en mellomvernet i fordelingen. Det er jo under forutsetning om at prøvespenningen er på maks 500V.

 

 

 

bilde_02.jpg

 

 

2 kommentarer

Bjørn Solli

Hallo!

Kan du maile meg siden om isolasjonsmåling megging.

På forhånd takk.

Skrevet 13.06.2015 kl.03:37
Bjørn Solli: det kan jeg

Skrevet 13.06.2015 kl.14:44Velkommen! Takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Legg meg gjerne til som venn på blogg.no og liker gruppen på facebook


Følg oss på facebook!

Støtt elfag.blogg.no med en liten donasjon. Vi ønsker å vidreutvikle bloggen. Om alle som leste dette donerte 40kr så ville dette dekket kostnadene ut året.


Push to mail me

Email me


Nyeste innlegg

Hva synes du skal plasseres her i margen? Er din web side så spennende at den fortjener en plass her? Har du andre forslag? Send mail med forslag.

hits